Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Naminis doner kebabas – galimybė pajusti rytietiško turgaus atmosferą neišeinant iš virtuvės
Jei trokštate ko nors ypač skanaus, sotaus ir kartu lengvai paruošiamo, pabandykite namuose pasigaminti tikrą vištienos doner kebabą – patiekalą, kuris jau seniai pelnė viso pasaulio gurmanų meilę.
Su marinuota mėsa, kvapniu česnakiniu padažu, šviežiomis daržovėmis ir minkšta pitos duona tai ne tik gatvės maistas, bet ir visavertė vakarienė visai šeimai. Taip pat puikiai tinka vakarėliui, iškylai ar „tingiems” sekmadienio pietums. Kaip pasigaminti tobulą donerą, pasakojama puslapyje iramsfoodstory.
Doner kebabas – tai turkiškas mėsos patiekalas, paprastai kepamas ant vertikalaus iešmo, supjaustytas plonais griežinėliais ir suvyniotas į pitos duoną arba patiekiamas su ryžiais. Tačiau namie jį paruošti daug paprasčiau: gardžią versiją galite pasigaminti ant įprastos keptuvės ar grilio.
Receptas
Sudėtis:
Marinuotai vištienai
- Vištienos šlaunelės be kaulų 900 g
- Natūralus jogurtas 2 šaukštai. l
- Pomidorų pasta su pipirais 2 valg. š. l
- Medus 1 valgomasis šaukštas
- Granatų šakelė 1 valgomasis šaukštas
- Citrinų sultys 1 valgomasis šaukštas
- raudonėlis 1 šaukštelis
- Česnakų prieskoniai 1 valgomasis šaukštas. l
- Svogūnų prieskoniai 1 valgomasis šaukštas
- Paprika 1 šaukštelis
- Juodieji pipirai 1 šaukštelis
- Malti kmynai 1 šaukštelis
- Druska
Česnakiniam padažui
- Majonezas ½ puodelio
- Grietinė ⅓ puodelio
- Česnakas 3-4 skiltelės
- Česnakų prieskoniai 1 valgomasis šaukštas l
- Druska
- Juodieji pipirai
- 2-4 šaukštai vandens
Marinuotiems svogūnams
- Didelis raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Summah 1 valgomasis šaukštas
- Petražolės (susmulkintos) 1 valgomasis šaukštas. l
- Alyvuogių aliejus 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Citrinų sultys 1 vnt.
Patiekti
- Lavašas arba pita
- Salotų salotos
- Pomidorai
- Marinuoti raudonieji kopūstai
- Svogūnai
- Traškučiai
Maisto gaminimas
- Vištienos marinatas. Dideliame dubenyje kruopščiai sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus. Sudėkite griežinėliais supjaustytą vištieną, išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų marinatu. Uždenkite dubenį ir palikite šaldytuve bent 2 valandoms, o geriausia – per naktį.
- Marinuoti svogūnai. Sumaišykite visus ingredientus – svogūnus, sumaka, petražoles, aliejų, druską ir citrinos sultis. Uždenkite ir 30 min. padėkite į šaldytuvą, kad įsigertų skoniai.
- Česnakų padažas. Sudėkite visus ingredientus į dubenį. Įpilkite šiek tiek vandens, kad būtų norimos konsistencijos – padažas turi būti kreminis, bet ne retas. Laikykite šaldytuve, kol patiekite.
- Vištienos gaminimas. Įkaitinkite keptuvę arba kepsninę. Įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Vištieną kepkite dalimis, kad keptuvė nebūtų perpildyta. Kepkite, kol vištiena taps auksinė ir visiškai iškeps, po 5-7 min. iš kiekvienos pusės.
- Pašildykite ant sausos keptuvės arba paskrudinkite pitą.
- Ant vidurio dėkite salotų, šiek tiek marinuotų kopūstų, griežinėliais pjaustytų pomidorų ir svogūnų.
- Įdėkite sultingos vištienos gabalėlių.
- Apšlakstykite česnakiniu padažu.
- Sulenkite arba suvyniokite, patiekite su traškiomis bulvytėmis.
Patarimai
- Marinate esantis jogurtas ne tik suteikia švelnumo, bet ir padeda prieskoniams geriau įsiskverbti į mėsą.
- Neaplenkite sumako – šis prieskonis suteikia ypatingos rytietiškos rūgštelės ir atgaivina skonį.
- Kad pita būtų traški, apšlakstykite ją vandeniu ir apkepkite keptuvėje.
- Jei norite sumažinti kalorijų kiekį, vištieną kepkite ant grotelių be aliejaus arba kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 15-20 min.
Naminis doner kebabas – tai galimybė pajusti rytietiško turgaus atmosferą neišeinant iš virtuvės. Paprasti ingredientai, keli prieskoniai ir jūsų šeima ar svečiai pasakys „Vau!”.