Paprastas patiekalas iš įperkamų produktų: makaronų troškinys su malta mėsa

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Patiekalo skonis jus tikrai nustebins!

Daugeliui žmonių makaronų ir maltos mėsos derinys asocijuojasi su „Flotsky stiliaus” makaronais. Tačiau šiuos ingredientus galima naudoti ir kitiems patiekalams gaminti. Pavyzdžiui, neįtikėtinai skanus gaunasi makaronų apkepas su malta mėsa. Kulinarijos tinklaraštininkė Julija Simončiuk dalijasi patikrintu patiekalo, kuris taps puikiais pietumis ar vakariene, receptu.

Makaronų troškinys su malta mėsa

Sudėtis:

  • Makaronai (sausi) – 150 gr;
  • malta mėsa – 500 gr;
  • pieno – 450 ml;
  • pomidorų pastos – 2-3 šaukštai. l;
  • miltų – 2 valg. š. l;
  • mocarelos sūris – 180 gr;
  • sviesto – 40-50 g;
  • druskos, pipirų – pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Makaronus išvirkite iki al dente. Nusausinkite, makaronus supilkite į gilų dubenį.
  2. Aliejuje maišydami pakepinkite miltus, suberkite druską, pipirus, pieną ir nuolat maišydami pakaitinkite iki sutirštėjimo. Šį padažą supilkite ant makaronų, išmaišykite.
  3. Keptuvėje aliejuje apkepkite faršą, įberkite pomidorų pastos, pipirų ir druskos pagal skonį, troškinkite, kol iškeps.
  4. Ant kepimo formos dugno sudėkite makaronus, ant viršaus sudėkite maltą mėsą, išlyginkite ją per visą makaronų paviršių, tada viską pabarstykite tarkuotu sūriu.
  5. Siųskite formą su makaronais ir faršu į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla