Moliūgų pyragas su avižiniais dribsniais: receptas be miltų

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Pyrago tešla ruošiama nededant miltų, jos pagrindą sudaro moliūgų tyrė, į kurią pridedama avižinių dribsnių.

Naminis desertas gaunasi ne tik skanus ir kvapnus, bet ir sveikas. Pyragą patiekite su medumi, grietine ar bet kokia uogiene.

Receptas

Sudėtis:

  • moliūgai
  • avižiniai dribsniai 200 g
  • vištų kiaušiniai 2 vnt.
  • pieno 50 ml
  • cukraus 1 valgomasis šaukštas.
  • raugas 1 šaukštelis.
  • augalinis aliejus 30 g
  • sultenės 60 g
  • vanilinio cukraus 1 valgomasis šaukštas.
  • druskos
  • cukraus pudros arba smulkintų riešutų

Paruošimas:

  1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais gabalais ir virkite nuo virimo temperatūros 15 minučių. Nusausinkite ir atvėsinkite.
  2. Nuplaukite sultenes, užpilkite jas verdančiu vandeniu ir palaikykite 10 minučių. Nusausinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  3. Moliūgą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite panardinamuoju trintuvu iki vientisos masės, tada supilkite pieną, augalinį aliejų ir vėl plakite trintuvu. Supilkite avižinius dribsnius, vanilinį cukrų, druską, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite mentele. Palikite 15 min. kambario temperatūroje, tada sudėkite sultenes ir išmaišykite.
  4. Kepimo indo dugną ir šonus išklokite kepimo pergamentu. Sudėkite tešlą į formą ir išlyginkite mentele.
  5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes. Leiskite pyragui 10 minučių atvėsti formoje, tada išimkite iš formos ir apibarstykite cukraus pudra arba smulkintais riešutais.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla