Maitinanti mišrainė pietums ir vakarienei: žingsnis po žingsnio receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Patiekdami į lėkštę sūdyto padažo įdėkite šaukštą grietinės, kelias alyvuoges, griežinėlį citrinos ir žolelių.

Yra daugybė soliakos gaminimo receptų. Kažkas ją verda vien iš mėsos ingredientų, kažkas deda bulvių, o kažkas mėgsta rūkytą mėsą. Kulinarijos tinklaraštininkė Viktorija dalijasi savo išbandytu būdu, kaip paruošti skanų ir sotų patiekalą.

Širdingas mišrainė

Sudėtis:

  • vandens – 3 litrai;
  • bulvės – 3-6 vnt;
  • aliejaus – 2-3 šaukštai. l;
  • svogūnas – 2 vnt;
  • morkos – 1 vnt;
  • rauginti agurkai – 4-5 vnt,
  • pomidorų pastos – 2 valg. š. l;
  • įvairių rūšių dešrelių – 350-400 g;
  • lauro lapas;
  • prieskoniai: druska, pipirai ir kiti – pagal skonį,
  • patiekti: alyvuogės, citrina, grietinė, žolelės.

Paruošimas:

  1. Bulves nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais, užpilkite vandeniu ir padėkite ant ugnies. Tuo tarpu svogūną smulkiai supjaustykite, morkas ir agurkus sutarkuokite stambia tarka.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pirmiausia sudėkite svogūną, kepkite jį ant vidutinės ugnies maišydami, kol suminkštės, sudėkite morkas, kepkite kartu, kol morkos suminkštės. Sudėkite agurkus, kepkite dar 5-7 minutes. Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite. Jei daržovės tirštos, įpilkite šiek tiek karšto vandens ir virkite kelias minutes, retkarčiais pamaišydami.
  3. Tuo tarpu užvirkite bulves, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį, įdėkite lauro lapą ir kepsnį. Palikite virti 10 minučių.
  4. Tuo tarpu dešrą supjaustykite šiaudeliais arba kubeliais, nusiųskite į puodą ir virkite dar 10 minučių. Sudėkite prieskonius ir maišydami virkite dar 5 minutes.
  5. Patiekdami į lėkštę įdėkite šaukštą grietinės, kelias alyvuoges, griežinėlį citrinos ir žolelių.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla