Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Patiekdami į lėkštę sūdyto padažo įdėkite šaukštą grietinės, kelias alyvuoges, griežinėlį citrinos ir žolelių.
Yra daugybė soliakos gaminimo receptų. Kažkas ją verda vien iš mėsos ingredientų, kažkas deda bulvių, o kažkas mėgsta rūkytą mėsą. Kulinarijos tinklaraštininkė Viktorija dalijasi savo išbandytu būdu, kaip paruošti skanų ir sotų patiekalą.
Širdingas mišrainė
Sudėtis:
- vandens – 3 litrai;
- bulvės – 3-6 vnt;
- aliejaus – 2-3 šaukštai. l;
- svogūnas – 2 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- rauginti agurkai – 4-5 vnt,
- pomidorų pastos – 2 valg. š. l;
- įvairių rūšių dešrelių – 350-400 g;
- lauro lapas;
- prieskoniai: druska, pipirai ir kiti – pagal skonį,
- patiekti: alyvuogės, citrina, grietinė, žolelės.
Paruošimas:
- Bulves nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais, užpilkite vandeniu ir padėkite ant ugnies. Tuo tarpu svogūną smulkiai supjaustykite, morkas ir agurkus sutarkuokite stambia tarka.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pirmiausia sudėkite svogūną, kepkite jį ant vidutinės ugnies maišydami, kol suminkštės, sudėkite morkas, kepkite kartu, kol morkos suminkštės. Sudėkite agurkus, kepkite dar 5-7 minutes. Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite. Jei daržovės tirštos, įpilkite šiek tiek karšto vandens ir virkite kelias minutes, retkarčiais pamaišydami.
- Tuo tarpu užvirkite bulves, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį, įdėkite lauro lapą ir kepsnį. Palikite virti 10 minučių.
- Tuo tarpu dešrą supjaustykite šiaudeliais arba kubeliais, nusiųskite į puodą ir virkite dar 10 minučių. Sudėkite prieskonius ir maišydami virkite dar 5 minutes.
- Patiekdami į lėkštę įdėkite šaukštą grietinės, kelias alyvuoges, griežinėlį citrinos ir žolelių.