Kaip maitinti agurkus, kad jie nebūtų kartūs

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Agurkai paprastai būna kartūs, nes augalas patyrė stresą.

Jei agurkai yra kartaus skonio, tai gali būti ne dėl veislės, o dėl auginimo sąlygų. Štai ką reikia daryti, kad savo sklype užaugintumėte skanius, saldžius ir traškius agurkus be kartumo. Patyrę savininkai pasidalijo savo paslaptimis, kaip užauginti skanius agurkus be kartaus skonio. Apie tai rašo šaltinis vsn.ua.

Kodėl agurkai yra kartaus skonio

Paprastai agurkai būna kartūs, nes augalas patyrė stresą. Jei smarkiai keičiasi temperatūra, augalui trūksta drėgmės ar maistinių medžiagų, vaisiai gali būti nelabai skanūs. Dažniau ši problema iškyla, kai agurkams trūksta kalio ir magnio arba dirva yra labai rūgšti.

Kaip maitinti agurkus, kad jie nebūtų kartūs

  • Medžio pelenai. Kad dirvožemis oksiduotųsi, į šulinius reikėtų įpilti šiek tiek medžio pelenų. Be to, šioje organinėje medžiagoje yra kalio ir kitų naudingų mikroelementų, kurie užtikrins saldžių, švelnių ir sultingų agurkų formavimąsi.
  • Humusas. Ši organinė medžiaga laikoma geriausia daržovėms, nes gerina dirvožemio struktūrą ir prisotina daržovių pasėlius aktyviam augimui ir vystymuisi reikalingomis medžiagomis.
  • Svogūnų lukštai. Patyrę šeimininkai sodindami agurkus į šulinius deda svogūnų lukštų, kurie turi antiseptinių savybių. Šios atliekos apsaugos agurkų šaknis nuo grybinių ligų ir dirvos kenkėjų, taip pat pagerins žaliosios masės kaupimąsi.
  • Kiaušinių lukštai, kompostas ir bananų žievelės. Kiaušinių lukštų taip pat galima dėti į duobutes, juose yra kalcio ir fluorido, kurie stiprina augalus. O kompostas su bananų žievelėmis prisotins dirvą magnio ir fosforo, kurių agurkams reikia geram skoniui ir gausiam derėjimui.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla