Kaip ilgai kepti jautienos kepenis, kad jos būtų minkštos ir švelnios

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Keptos jautienos kepenys puikiai tinka prie ryžių, bulvių, grikių ir kitų garnyrų.

Keptos kepenys yra ne tik skanios, bet ir labai naudingos. Juk jose yra daug sveikatai svarbių mineralų – geležies, magnio, fosforo, kalcio, natrio, taip pat vitaminų ir keratino.

Keptos jautienos kepenys puikiai tinka prie ryžių, bulvių, grikių ir kitų garnyrų. O kartais jos būna kietos ir sausos, nors idealiu atveju turėtų būti minkštos, švelnios ir sultingos. Toks patiekalas gaunamas, kai kepenys perkepamos, taip jas perkepinant. Remdamiesi šaltiniu moteris24, pasakojame, kiek laiko kepti jautienos kepenėles, kad jos būtų skanios, minkštos ir tiesiog tirptų burnoje.

Kaip ilgai kepti jautienos kepenėles: profesionalių virėjų patarimai

Kad patiekalas būtų puikus, jį ruošiant reikia laikytis keleto patarimų.

  • Jautienos kepenėles geriau supjaustyti mažais gabalėliais. Tada jos greičiau iškeps iki visiško paruošimo.
  • Kepdami turėtumėte atkreipti dėmesį į kepenėlių spalvą. Kai tik jų vidurys bus šviesiai rudas, apverskite jas į kitą pusę.
  • Jautienos kepenėles reikia kepti po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Jei jos bus perkeptos, bus sausos ir kietos.

Prieš kepant jautienos kepenėles reikėtų valandą ar pusantros pamirkyti piene arba šaltame vandenyje. Profesionalūs virėjai teigia, kad būtent mirkymas padeda kepenims tapti minkštoms ir švelnioms.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla