Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Patiekite su marinuotais svogūnais
Savaitgalis visai netoli, ir tradiciškai daugelis žmonių planuoja kepti šašlykus ant grotelių arba surengti kepsninę per susitikimus su šeima ir draugais. Kulinarijos tinklaraštininkas iš Odesos Valerijus Ponomaras šia proga siūlo sultingo vištienos kebabo receptą.
Jis išsamiai paaiškino, kaip jį pagaminti, ir parodė jį savo „Instagram” tinkle.
Sultingas vištienos kebabas
Sudėtis:
- šlaunelių filė – 1,5 kg;
- rozmarino – 2 šakelės;
- svogūnas – 2 vnt;
- rupios druskos – 1-2 šaukšteliai;
- juodųjų pipirų – 1 šaukštelis;
- baltas sausas vynas – 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 1-2 šaukštai.
Paruošimas:
- Pirmiausia reikia paruošti mėsą. Supjaustykite šlaunelę į dvi dalis (optimalaus dydžio porcijai).
- Marinatui svogūną supjaustykite pusžiedžiais, įberkite į jį smulkinto rozmarino, druskos ir pipirų. Viską sumaišykite ir išspauskite sultis. Tada supilkite vyną ir augalinį aliejų ir viską sumaišykite su mėsa.
- Palikite marinuotis keturias valandas, o dar geriau – per naktį.
- Mėsą suverkite ant iešmelių ir kepkite virš žarijų 15-18 minučių, nuolat apversdami. Patiekite su marinuotais svogūnais.