Mes surinko paprastus patarimus, kaip teisingai ir skaniai išvirti perlinę košę.
Mes pasakoja, kaip skaniai paruošti perlovką / nuotr. depositphotos.com
Perlinės kruopos yra gana paplitusios ir populiarios, jos naudojamos ir kaip garnyrų, ir košių pagrindas, ir sriuboms, ir troškiniams ruošti.
Anksčiau Mes skelbė, ką virti iš likusios ryžių košės ir kiek virti putpelių kiaušinių, o dabar papasakosime, kaip virti perlines kruopas, kad patiktų namiškiams.
Kaip tinkamai išvirti perlovką – paprasti patarimai
Pirmiausia kruopas reikia perrinkti, pašalinant nuo jų visas šiukšles. Po to perlovą reikia nuplauti po tekančiu vandeniu, kol vanduo iš po kruopų taps skaidrus.
Daugelis žmonių prieš gamindami perlovką kelias valandas ją mirko, tačiau galima apsieiti ir be to, tik reikės daugiau laiko jai išvirti.
Svarbu suprasti, kad perlovka verdant labai padidėja, todėl kruopas reikėtų virti tam skirtame inde.
Perlovkai virti puode prireiks nuo 40 minučių iki valandos. Iš pradžių kruopas išdėliokite puode, užpilkite šaltu vandeniu, pastatykite ant stiprios ugnies. Kai tik vanduo užvirs, liepsną reikia sumažinti iki vidutinės ir puodą uždengti dangčiu.
Sūdyti košę galima tiek virimo pradžioje, tiek viduryje.
Paprasti patarimai, kaip gaminti perlovką / nuotrauka depositphotos.com
Kaip virti perlovką multicooker’yje – ką svarbu žinoti
Nuplautas perlovkos kruopas sudėkite į multicookerio dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu. Virkite režimu „Košė”, „Grikiai”, „Ryžiai” apie valandą, jei perlinės kruopos buvo iš anksto išmirkytos. Jei ne, virti reikės 1,5 valandos.
Kiek vandens reikia 1 puodeliui perlinių kruopų – rekomendacijos
1 puodeliui perlinių kruopų košės virti puode arba multicooker puode reikės 3 puodelių vandens, tačiau norint virti mikrobangų krosnelėje pakaks 1,5-2 puodelių.
Kiek laiko virti perlines kruopas – patikrinta patirtimi
Jei perlines kruopas prieš verdant iš anksto pamirkysite, jos bus paruoštos maždaug per 40 minučių arba 1 valandą. Neišmirkytos kruopos bus išvirtos per 1-1,5 valandos.