Kokiame puode virti bulves ir ar uždengti dangčiu: tai turi įtakos skoniui

Bulvių košę ar bulvių apvalkalą išvirti nėra sunku, jei žinote nisus.

Kaip išvirti bulvių košę ir bulvių apvalkalą – patarimai / koliažas Mes, nuotr. depositphotos.com

Atrodo, kad nėra nieko paprasčiau už bulvių virimą, bet ne – toks lengvas, iš pirmo žvilgsnio, procesas, turi savo nisų. Nedaugelis mūsų žino, kaip išvirti bulvių košę ar bulvienę, kad ji išeitų tikrai skani.

Kaip išvirti bulvių košę

Nuluptas bulves galima naudoti bulvių košei virti, tačiau svarbu žinoti, kaip virti bulves puode, tiksliau, iš kokios medžiagos naudoti indą, kad nebūtų „užmuštas” šakninės daržovės skonis. Patyrę virėjai sako, kad tokiam garnyrui ruošti yra tik vienas optimalus variantas – emalis.

Net neabejokite, ar galite virti bulves emaliuotame puode, jei namuose turite tik tokių indų. Drąsiai jį imkite, tačiau įsitikinkite, kad atstumas nuo vandens iki dangčio yra apie 3 cm. Tai leis bulvėms tinkamai išvirti, išlaikyti temperatūrą ir nesuplyšti.

Taip pat nepamirškite, ar verdant bulves reikia uždengti – taip, visada ir būtinai tai reikia daryti, nes naudojant šią technologiją jos išvirs greičiau ir išlaikys visas naudingąsias savybes. Nenuimkite dangčio, kol virimo procesas dar nesibaigė – tai tiesiogiai paveiks garnyro skonį.

Kaip išvirti bulves bulvių apvalkale

Skrandyje virtas bulves mėgsta daugelis mūsų – jos turi nepakartojamą

minkšta tekstūra, aromatu ir skoniu. Manoma, kad mokslas, kaip virti bulves lukštuose, nereikalauja jokių specialių žinių, tačiau tai netiesa. Kad bulvių gumbai išliktų nepažeisti, nesutrūkinėtų ir nebūtų per daug krakmolingi, reikia atsižvelgti į pagrindines taisykles.

Pirma, iš pradžių geriau rinktis tokią veislę, kurioje nėra krakmolo, antraip vakarienės metu tai tikrai pajusite. Antra, prieš kepant šakniavaisius galite pradurti šakute – taip įgysite garantiją, kad bulvės nesubyrės.

Pasidomėkite, ar galite virti bulves aliumininiame puode – virėjai tikina, kad šios medžiagos indams, skirtingai nei taisyklėse, kaip virti bulvių košę, draudimo virti bulvių košę nėra. Vienintelis nisas gali kilti dėl paties puodo būklės – jei prieš gamindami prastai nuplausite šakniavaisius ir kruopščiai nepašalinsite nešvarumų, visos šios nuosėdos vėliau liks ant vidinių indo sienelių ir, žinoma, pateks po bulvių odele. Taigi, jei ruošiatės virti bulves striukėje, būtinai jas nuplaukite šepetėliu.

Dar viena paslaptis slypi vandenyje – skysčio reikia pilti tiek, kad jis padengtų bulves maždaug 2 pirštais. Beje, remdamiesi ta pačia logika, turėtumėte išsirinkti tinkamą puodą – bulvės jame neturėtų plūduriuoti. Šakniavaisius geriau kloti sandariai, bet taip, kad jie nebūtų perpildyti. Atlikus visus šiuos veiksmus, bulves reikia sudėti ant viryklės, o vandenį užvirinti. Ir tik užvirus reikia sumažinti kaitrą iki minimumo ir uždengti puodą dangčiu. Būtent tokia veiksmų seka užtikrins jums tobulą patiekalą.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla