Kodėl dešra pjaustoma kreivai: ne veltui

Yra kelios priežastys, kodėl dešra pjaustoma įstrižai, o ne tolygiai.

Kodėl dešra pjaustoma kampu – įdomi priežastis / depositphotos.com

Ar kada nors susimąstėte, kodėl dešros gaminiai pjaustomi tam tikru kampu? Paprastai manoma, kad taip atrodo gražiau – ir tai iš dalies tiesa, tačiau ne tik dėl šios priežasties. Papasakosime, kodėl dešrelės pjaustomos kampu ir kaip jas tinkamai supjaustyti, kad būtų skanesnės.

Kodėl dešrelės pjaustomos įstrižu kampu

Pradėkime nuo to, kad rūkytas dešreles įprasta pjaustyti įstrižai. Virta dešra iš esmės yra vientisa masė, ją galima pjaustyti stačiu arba įstrižu kampu, tai neturi įtakos skoniui. Tačiau rūkytą dešrą, kuri gaminama iš maltos mėsos, teisinga pjaustyti įstrižai. Štai kodėl:

  • kampu supjaustyta dešra visada atrodo patraukliau, ją galima geriau apžiūrėti, todėl taip supjaustytos dešros dedamos į parduotuvių vitrinas;
  • įstrižai supjaustytos dešros griežinėliai geriau išlaiko savo formą ir nesubyra, net jei yra ploni – vėlgi nuoroda į estetiką;
  • kai kurios rūkytos dešros po terminio apdorojimo tampa kietesnės ir tankesnės, todėl jas lengviau pjaustyti kampu.

Tačiau tai dar ne viskas – pasirodo, pjaustymas turi įtakos rūkytų dešrų skoniui.

Štai kaip teisingai pjaustyti dešrą kampu, kad išryškėtų jos skonis:

  • pusiau rūkytą dešrą (plonus „batonus”) geriausia pjaustyti 35-40 kampu – dėl tokio pjaustymo ji ne tik atrodo estetiškiau ir yra didesnio skersmens, bet ir išryškėja jos skonis;
  • termiškai neapdorota rūkyta dešra pjaustoma plonais griežinėliais dar didesniu kampu – bent 45 laipsnių kampu – kaip jau minėta, tai palengvina pjaustymo procesą, nes tokios dešros yra labai tankios, be to, kaip ir pusiau rūkytų gaminių atveju, ploni griežinėliai leidžia geriau įvertinti dešros skonį.

Anksčiau papasakojome, kas yra klipsinė dešra ir kam ji reikalinga – geniali gyvenimo gudrybė.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla