Minkšti ir orūs kepiniai, kurie ilgai negenda: tobulos tešlos paslaptis

Dėl kai kurių kulinarinių gudrybių galite pastebimai pagerinti deserto būklę.

Kaip pasigaminti sodrių pyragaičių – paslaptys / koliažas Mes, nuotr. depositphotos.com

Kepiniai ant kefyro ar bet kokio kito pagrindo gaunasi labai minkšti, orūs ir skanūs, jei žinote tam tikrų gudrybių. Šeimininkės, kurios naudojasi šiomis paslaptimis, žino – jų gastronominiai eksperimentai visada būna sėkmingi.

Ko reikia, kad tešla būtų puri – patarimai

Kai norite įtikti artimiesiems ar svečiams, visada į pagalbą ateina kulinarija, ir ne tik antrieji patiekalai, salotos ir užkandžiai, bet ir kepiniai. Kiekvienas patyręs konditeris žino, ko reikia, kad tešla būtų puri, nenukristų ir nesukristų. Tai pasiekti nėra sunku – tereikia žinoti nisus.

Paruošiamasis etapas

Pirmiausia turėtumėte pasirūpinti tinkama patiekalo gaminimo technologija. Pirma, būtina visada persijoti miltus, net jei tingite tai daryti. Persijojant ne tik atsikratoma šiukšlių, bet ir produktas prisotinamas deguonies.

Taip pat verta atsižvelgti į tešlai keliamus reikalavimus kartu su likusiu gaminiu. Jei gaminate su mieline tešla, kiti ingredientai turėtų būti kambario temperatūros, tačiau sluoksniuotos tešlos ir sausainių tešla gali „bendradarbiauti” tik su atšaldytais ingredientais.

Kildinimas

Jei minkote mielinę tešlą, šis etapas laikomas kone svarbiausiu visame procese. Būtina laikytis recepte nurodyto laiko ir rauginimo reikalavimų. Jei skubėsite arba persistengsite, nukentės patiekalo kokybė.

Minkymas

Tik teisingai minkydami tešlą iškepsite skanius ir minkštus kepinius. Nereikėtų persistengti – tešlą minkykite švelniai ir lygiai, bet stengdamiesi, tačiau nemėtykite tešlos, neplėšykite ir neminkykite jos pernelyg energingai. Čia taip pat geriausia laikytis „aukso vidurio” – minkyti 3-4 kartus, kad tešla visiškai prisipildytų deguonies, ne daugiau.

Ką dėti į tešlą, kad būtų minkšta – variantai

Nesunku atspėti, kad į tešlą galima dėti daug įvairių produktų, kad ji nesukietėtų. Kiekvienas iš jų turi savo užduotį ir veikimo mechanizmą, tačiau apskritai visi jie gali įprastus kepinius paversti meno kūriniu:

  • raugas, raugas, kepimo soda, rauginimo medžiaga – Jei naudosite pirmuosius du variantus, teks „paprakaituoti” su tešla, raugą visada reikia persijoti kartu su miltais, o kepimo sodos reikia dėti griežtai pagal receptą.
  • Rūgštūs pieno produktai – Pridėjus kefyro, riaženkos, jogurto ir grietinės, tešla taip pat tampa minkšta ir orinė, kreminio skonio ir akytos struktūros. Be to, šie produktai sutrumpina tešlos kildinimo laiką.
  • Margarinas – Daugelis patyrusių konditerių rekomenduoja pridėti šio produkto, jei norite iškepti nuostabią sluoksniuotą tešlą arba tikrai erdvius sausainius. Margarinas leidžia tešlai greičiau pakilti, ji tampa minkšta ir elastinga, o iškepus ilgai išlaiko purią struktūrą.
  • Manų kruopos, krakmolas – dar vienas variantas, ko dėti į mielinę tešlą, kad ji būtų puri. Beje, ne tik mielinė tešla – kepiniai iš bet kokios žaliavos ilgai nesustings, jei įdėsite vieną iš šių dviejų produktų.
  • Mineralinis putojantis vanduo – ši parinktis tinkama tik tuo atveju, jei to reikalaujama recepte. Svarbu prisiminti, kad kai pagal technologiją į tešlą reikia įpilti vandens, geriau naudoti stipriai gazuotą vandenį, tada kepiniai bus labai orūs.

Nepriklausomai nuo to, kokių ingredientų nuspręsite dėti į tešlą, kad padidintumėte jos purumą, verta žinoti, ką daryti, kad kepiniai būtų minkšti, ir laikytis taisyklių. Pavyzdžiui, visada svarbu vengti skersvėjų, kitaip tešla „kris”.

Iškart po kepimo gaminį uždenkite medvilniniu rankšluosčiu, kad ant viršaus nesusidarytų kieta pluta. Tada pyragėlius galite perkelti į popierinį maišelį arba laikyti sandariai uždarytame inde, kad jie ilgiau išliktų minkšti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla