Papasakosime, kodėl reikia svogūnų kotletuose ir kaip jų dėti į maltą mėsą.
Kaip geriausiai supjaustyti svogūnus kotletukais, kad būtų tobulo skonio / nuotr. depositphotos.com
Kotletai – vienas dažniausių patiekalų ant mūsų stalų. Jų paruošimo receptų yra tiek pat, kiek ir šeimininkų. Vieni į juos deda bulvių, kiti neįsivaizduoja kotletų nepridėję kefyre mirkytos duonos. Tačiau dažnai kiekvieną iš šių receptų vienija vienas ingredientas – svogūnai.
Mes papasakos, kodėl į kotletus reikia svogūnų ir kaip geriausia jų dėti.
Kaip į maltą mėsą dėti svogūnų
Kai kyla klausimas, ar galima svogūnus supjaustyti į kotletus, atsakymas yra toks: reikia. Supraskime, kodėl svogūnų reikia į kotletus? Jis reikalingas kotletų sultingumui ir maltos mėsos surišimui. Būtent svogūnai neleidžia kotletams kepant keptuvėje subyrėti.
Pereikime prie ne mažiau svarbaus dalyko – kiek svogūnų dėti į maltą mėsą. Vieno svogūno vienai kotletų porcijai gali neužtekti, nes kiekvienas turi skirtingą maltos mėsos kiekį, o ir patys svogūnai nėra vienodo svorio. Patariame atlikti skaičiavimus, remdamiesi gramais. Šioje proporcijoje glūdi močiutės paslaptis, kad kotletai būtų puikaus skonio: 300 gramų svogūnų kilogramui maltos mėsos. Tuomet jūsų kotletai varys iš proto absoliučiai visus.
Kaip į kotletus dėti svogūnų – supjaustykite juos arba sutarkuokite
Ar kepant kotletus galima tarkuoti svogūnus, turbūt kiekvienas yra uždavęs klausimą. Kulinarai sako, kad viskas priklauso nuo to, kokią maltinukų rūšį naudojate. Jei kotletai kepami iš paprastos maltos mėsos, norėdami išgauti sultingumą ir vientisą tekstūrą virėjai pataria naudoti tarkius.
Kalbėdami apie tai, ar galite tarkuoti svogūnus, pasidalykime naudinga gyvenimo gudrybe: norėdami išgauti tobulą maltos mėsos tekstūrą sutarkuokite. Taip svogūnai tiesiog pavirs į košę ir išleis daug sulčių. Skanūs kotletai garantuoti.
Tačiau jei kotletus ruošiate iš maltos mėsos, svogūną vis tiek reikėtų supjaustyti. Kaip geriausia pjaustyti svogūnus kotletams – vienos nuomonės nėra. Kažkas jį pjausto kubeliais, kažkas – juostelėmis, o kai kas supjausto beveik iki košės. Svarbiausia nepamiršti, kad jei svogūnas kotletuose supjaustytas gana stambiai, nebhodimomo duoti jų troškinti po dangčiu. Taip jie bus sultingi ir kvapnūs, o svogūnas nekrustels burnoje ir nekontrastuos su minkšta mėsa.