Kaip laikyti bananus namuose, kad jie nebūtų juodi

Kur ir kaip tinkamai laikyti bananus ir ar galima juos palikti šaldytuve – sužinokite Mes straipsnyje.

Kaip laikyti bananus, kad jie nesubręstų – patarimai / depositphotos.com

Bananai yra vienas mėgstamiausių daugelio žmonių vaisių, tačiau kur ir kaip juos laikyti, kad vaisiai išliktų skanūs ir patrauklūs, yra didelis klausimas. Mes papasakos, kaip ilgai laikyti bananus ir neleisti jiems juoduoti žievelės.

Anksčiau kalbėjome apie tai, kaip išlaikyti pomidorus šviežius iki Naujųjų metų.

Kodėl bananai labai greitai juoduoja – paslaptis įminta

Bananai paprastai skinami dar žali, o vežant jie sunoksta. Be to, vaisiai apdorojami įvairiomis cheminėmis medžiagomis, kad pailgėtų jų galiojimo laikas. Bananams nokstant, jų žievelė vis labiau gelsta, o paskui ant jos pradeda ryškėti juodi taškeliai. Šie taškeliai yra ženklas, kad vaisius pernokęs, tačiau galutinė banano „sunokimo” stadija yra tada, kai žievelė yra visiškai juoda.

Iš pradžių banano odelės spalva neturi įtakos jo skoniui, tačiau kuo labiau bananas noksta, tuo didesnė tikimybė, kad pasikeis ir minkštimo struktūra. Pernokusių bananų skonis gerokai skiriasi nuo vidutiniškai prinokusių bananų – tokių vaisių minkštimas yra pernelyg saldus ir netgi gali šiek tiek kvepėti mielėmis. Mitybos specialistai rekomenduoja prieš valgant bananus nuplauti po vandeniu, kad iš žievės būtų pašalintos cheminės medžiagos, o juodų bananų apskritai nereikėtų valgyti.

Kaip laikyti bananus šaldytuve – patarimai

Bananų nerekomenduojama laikyti šaldytuve – žemoje temperatūroje žievelė greičiau patamsėja. Tačiau jei nusipirkto vaisiaus negalite iš karto suvalgyti, o galite palikti tik šaldytuve, laikykitės laikymo sąlygų:

  • įdėkite vaisius į dureles, vidurinę lentyną arba į specialų skyrių, skirtą vaisiams ir daržovėms;
  • bananus suvyniokite į popierių arba laikraštį;
  • supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į indą;
  • nuluptus bananus apšlakstykite citrinos sultimis.

Bananus taip pat galima užšaldyti supjausčius juos apskritimais ir sudėjus į vakuuminius maišelius ar konteinerius. Arba sutrinkite bananus ir užšaldykite juos tokiu pavidalu.

Atsakymas į klausimą, kaip tinkamai laikyti bananus kambario temperatūroje, primename, kad geriausia juos palikti virtuvės spintelėje, sandėliuke arba rūsyje. Vieta neturėtų būti labai šilta, bet su gera ventiliacija.

Be to, geriau rinktis vaisius su žaliomis uodegėlėmis, nes egzemplioriai su geltonomis laikysis blogiau. Žinoma, perkant verta atkreipti dėmesį į žievelės vientisumą – ji neturi būti įtrūkusi ir įbrėžta. Jei perkate bananų kekes, palikite jas kaboti ir nedėkite ant virtuvės paviršių.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla