Visada gaila išmesti sugedusią ar pasenusią duoną. Ir kiekvieną kartą pasižadame sau, kad iš anksto jos nepirksime.
Duona ant stalo visada turi būti šviežia ir kvapni nuotr. depositphotos.com
Klausimas, kaip išlaikyti duoną šviežią ir traškią, neramina daugelį šeimininkių. Tai ypač aktu, jei namiškiai jos aktyviai nevalgo, o jūs nenorite nuolat išlaidauti šviežiai. Mes surinko keletą patarimų, kaip išlaikyti duoną šviežią.
Anksčiau Mes dalijosi gyvenimo gudrybe, pagal kurią galima išsikepti duonos, jei išjungta šviesa ir dujos.
Pirmiausia turėtumėte atsižvelgti į tai, kad duoną teisinga laikyti taip, kad ji turėtų priėjimą prie oro. Tai reiškia, kad neturėtumėte jos dėti į maišelį ir užrišti. Priešingu atveju duona dėl maiše likusios drėgmės gana greitai supelys.
Kaip ilgiau išlaikyti duoną – veiksmingas patogus patarimas
Kad duona ilgiau išliktų šviežia ir aromatinga, į duoninę įdėkite skiltelę obuolio, bulvės arba šaukštelį druskos.
Esmė ta, kad obuolio ar bulvės skiltelė, duoninėje netekdama drėgmės, ja prisotina duoną, todėl ji išlieka minkšta.
Kalbant apie druską, kuri yra absorbentas, geriau pabarstyti druskos ant pačios duonkepės. Tai padės pašalinti kepimo metu išsiskiriantį drėgmės perteklių ir neleis duonai supelyti.
Ką laikyti šviežiai iškeptą duoną – paprasti patarimai
Šviežiai iškeptą duoną – naminę ar pirktą parduotuvėje – reikėtų laikyti medžiaginiame ar drobiniame maišelyje su skylutėmis, kad ji galėtų kvėpuoti. Taip duona išlaikys šviežumą ir skonį iki trijų dienų. Šviežią duoną taip pat galite suvynioti į maistinį popierių. Taip ją galima laikyti duonos dėžėje.
Kaip išsaugoti duoną savaitę – žingsnis po žingsnio instrukcijos
Šis būdas tinka, jei, pavyzdžiui, išvykstate kelioms dienoms, o namuose lieka daug duonos. Šių veiksmų dėka duonos kepalai tikrai nesupelys ir išsilaikys, kol grįšite:
- Suvyniokite duoną į kelis sluoksnius maistinio popieriaus arba pergamento;
- įdėkite duoną į sandarų plastikinį maišelį ir gerai užriškite;
- padėkite duoną į šaldytuvą.
Šis būdas pailgina duonos tinkamumą vartoti savaitę ar dvi. O kad ji vėl taptų minkšta, tiesiog pašildykite ją mikrobangų krosnelėje, orkaitėje arba kurį laiką palaikykite virš garų.