Daugelis iš mūsų tikriausiai yra užvirę arbatos maišelį daugiau nei vieną kartą. O kai kurie iš mūsų tai daro nuolat. Tačiau turėtumėte atsisakyti šio įpročio, nes jis gali pakenkti jūsų sveikatai.
Kaip tinkamai užvirinti arbatą maišelyje / nuotr. depositphotos.com
Pasirodo, kad arbatos maišeliai – tai ne tik „užpilti verdančiu vandeniu ir paruošta”. Yra taisyklės, kiek kartų galima užplikyti vieną maišelį ir kiek laiko galima virti arbatą. Laikydamiesi šių paprastų patarimų, gėrimą pasigaminsite skanesnį ir nepakenksite savo sveikatai.
Anksčiau Mes pasakojo apie tai, ar galima išspausti arbatos maišelį į arbatą.
Kiek laiko reikia užplikyti arbatos maišelius, paprastai nurodoma ant pakuotės. Ten pat gamintojas nurodo ir tinkamiausią vandens temperatūrą – juk ne kiekvieną arbatą reikia užplikyti verdančiu vandeniu.
Bendrosios taisyklės, kiek laiko galima virti arbatą
Arbatos maišelių virimo laikas priklauso nuo arbatos rūšies ir maišelio formos. Žalioji arbata verdama mažiausiai, juodoji – šiek tiek ilgiau, o žolelių arbatos turėtų būti užplikytos.
Vidutiniškai vienos kameros maišelis arbatą užvirins per 3-4 minutes, o dviejų kamerų maišelis – per 2-3 minutes. Piramidėse paprastai būna supakuoti dideli arbatos lapeliai, kuriuos galima užvirinti per 5-7 minutes.
Kiek kartų galima užvirinti vieną paketėlį
Kitas dalykas, kurį reikia suprasti, yra tai, kiek kartų galite užplikyti juodosios arbatos maišelius. Jei veislė stipri, ją galima užvirinti kelis kartus, tačiau su sąlyga, kad tai bus daroma nedelsiant. Jei arbatos maišelis panaudojamas ir kuriam laikui atidedamas į šalį, antrą kartą jo užvirinti visiškai neįmanoma.
Kodėl arbatos negalima užvirinti kelis kartus, jei ji kurį laiką buvo padėta? Tai susiję ne tiek su skoniu, kiek su žala. Drėgnoje šiltoje aplinkoje, esančioje arbatos maišelyje, bakterijos pradeda labai greitai daugintis. Todėl geriau netaupyti savo sveikatai ir vis tiek naudoti vieną arbatos maišelį vienam virimui.